Starta företag, studera eller flytta inom EU 

Det är möjligt att starta företag, studera eller flytta inom EU på ett smidigt sätt. Detta är möjligt eftersom det råder fri rörlighet mellan länderna som är medlemmar i EU. Det finns inte heller några tullar mellan gränserna och EU arbetar med bland annat ekonomiska, sociala och miljömässiga mål. Dessutom har de grundläggande värderingar som de arbetar med och som medlemsländerna ska följa. Exempelvis frihet och demokrati, och att det ska råda jämlikhet. 

Starta företag, studera eller flytta inom EU 

Om du ska starta företag, studera eller flytta till ett annat land är det bra att känna till vilka lagar och regler som gäller i det landet. Även om en del lagar är lika mellan medlemsstaterna i EU, finns det flera skillnader. 

Det kan vara svårt att hitta rätt information, eftersom det ofta står skrivet på det inhemska språket. Därför har EU skapat en portal som heter Your Europe. Där du kan hitta relevant och korrekt information om vad som gäller i de olika EU länderna. Dessutom är informationen tillgänglig på engelska. Arbetet med webbplatsen är fortfarande under utveckling och är beräknad att bli färdig under år 2023.

Vi arbetar med att skriva och granska avtal till företag på distans till fasta priser.