QUIZ 1 - GDPR

Här kan du testa dina juridiska kunskaper inom GDPR.

Gratis GDPR guider till företag och företagare avtalgdpr

QUIZ 1 INOM GDPR

Här kan du göra en quiz om frågor inom GDPR. Bestämmelserna i GDPR, Dataskyddsförordningen, är viktiga att känna till både som företagare och privatperson. De handlar om hur personuppgifter får bli behandlade. 

/10

GDPR QUIZ 1

1 / 10

Vad står GDPR för?

2 / 10

Vilken myndighet ska du rapportera personuppgiftsincidenter till?

3 / 10

Vad av följande är inte en känslig personuppgift?

4 / 10

Vem ansvarar för att anmäla en personuppgiftsincident?

5 / 10

Vilket av följande är inte en rättslig grund?

6 / 10

När ska upptäckt personuppgiftsincident anmälas till Datainspektionen?

7 / 10

Vilket datum började GDPR att gälla?

8 / 10

Gäller GDPR i Norge? (som inte är med i EU)

9 / 10

Vilken lag blev ersatt av GDPR i Sverige?

10 / 10

Hur många artiklar innehåller GDPR?

FÖLJ VÅRA JURIDIKSKOLOR

Vi driver olika gratis juridikskolor på Instagram och LinkedIn. Där beskriver vi bland annat juridiska begrepp, svarar på frågor och informerar om intressanta nyheter som berör oss alla, både som privatpersoner, företag och företagare. 
Välkommen att följa oss!

MER INFORMATION

Vi är affärsjurister som arbetar med att skriva och granska avtal på distans. All kommunikation sker via dator och telefon. Våra klienter är främst startups, små och medelstora företag samt företagare. Vi tillämpar alltid fasta priser som alltid inkluderar samtal med jurist.